dijous, 12 d’abril del 2018

Publicació de l'epistolari del poeta Joan Arús

Signatura d'un conveni per a la donació del fons epistolar del poeta Joan Arús

El passat dijous 5 d'abril va tenir lloc a Castellar la signatura del conveni entre la família Arús i el Centre d'Estudis de Castellar del Vallès - Arxiu d'Història per a la cessió de l'epistolari del poeta Joan Arús que romania en mans de la família.
El conveni, signat per la jove de Joan Arús, la Sra. Isabel Mach, en representació de la família Arús, ha permès que el conjunt de correspondència del poeta que conservava la família s'integrés a l'epistolari del Fons del Centre d'Estudis de Castellar del Vallès - Arxiu d'Història, fent-ne possible la seva digitalització i publicació, amb l'objectiu de posar-ho a l'abast de totes les persones interessades. L'acte tingué lloc a la casa pairal de Joan Arús al carrer Major i comptà amb la presència de Joan Sellent nét del poeta i reconegut traductor.

L’epistolari ha estat inventariat per Eulàlia Sagrera i Antoni Seguí i digitalitzat per Joan Roura, i ja es pot consultar lliurement a Internet a través de la pàgina del Centre d'Estudis. La consulta és senzilla, amb una interfície que permet aplicar-hi diferents filtres, veure un mapa dels remitents i accedir a la imatge digitalitzada de qualsevol document amb un clic: Accés a l'epistolari

Els documents s'afegiran al Fons Joan Arús del Centre d'Estudis de Castellar, que inclou molta altra documentació personal del poeta. Amb aquesta incorporació l'epistolari sumarà un total de 1.129 documents datats entre l'any 1909 i 1982 d'uns 400 remitents, entre els quals destaquen figures com Eugeni d'Ors, Joan Puig i Ferreter, Carles Riba, Antoni Rovira i Virgili, Joaquim Ruyra o Joan Sales, i aporten informació sobre els costums de l'època, el tarannà i les idees del poeta, alguns companys de professió i les seves amistats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada