dimecres, 15 de maig del 2013

Donació de la biblioteca de Josep Serrat i Argemí

Agraïm moltíssim a la família de Josep Serrat i Argemí la donació que ha fet a l'Arxiu d'Història de la seva biblioteca, gràcies a la qual el fons bibliogràfic de la nostra entitat s'amplia amb nous i interessantíssims llibres d'història que podran ser consultats pels nostres socis i visitants, com aquesta col·lecció de 16 volums que contenen la Història de Catalunya d'Antoni Rovira i Virgili i una continuació dirigida per Jaume Sobrequés.
Els llibres, que han entrat a l'Arxiu aquest matí en una quinzena de caixes, seran ordenats i classificats convenientment durant les properes setmanes.

divendres, 10 de maig del 2013

Fotos de la Passió i les Caramelles 2013

Joan Vives ha cedit a l'Arxiu d'Història el seu reportatge fotogràfic del Cant de la Passió i les Caramelles de Castellar d'enguany.

Les fotos es poden consultar a través dels següents enllaços:

Cant de la Passió

Caramelles

Qualsevol cantaire o interessat pot passar per l'Arxiu si té interès en obtenir els arxius en el seu format de resolució original per a poder-se-les imprimir.

dimecres, 8 de maig del 2013

Ball de Gitanes 2013

Les fotos de la XXXVIII ballada del pavelló les podeu venir a buscar a l'Arxiu d'Història.

Joan Vives ha cedit a l'Arxiu les fotos que va fer el passat 10 de març durant la ballada de gitanes del pavelló.

Cliqueu aquí per veure les fotos

Si en voleu còpies en alta resolució podeu venir a buscar-les a l'Arxiu. Per més comoditat podeu portar una memòria USB (pendrive) i us les hi gravarem. Si només us interessen unes quantes fotos, recomanem que us descarregueu de la web les fotos que us interessin i ens les porteu amb el pendrive, així serà més ràpid localitzar-les al nostre ordinador mitjançant el número de les fotos.

Espai total de les fotos: 907 MB


dilluns, 6 de maig del 2013

L'Arxiu adquireix un llibre de l'autor castellarenc Anton Vergés i Mirassó

El llibre porta per títol "Divinidad de Jesucristo, su iglesia, su doctrina", i és l'edició original de l'any 1863.

Un dels objectius de l'Arxiu d'Història és recuperar i conservar totes aquelles obres que al llarg del temps han anat creant els autors castellarencs. Aquest és el cas d'aquest llibre que l'Arxiu acaba de tenir ocasió d'adquirir i que passa a formar part del nostre fons bibliogràfic. Es tracta d'una obra d'Anton Vergés i Mirassó, el conegut impulsor de la restauració del monestir de Sant Llorenç del Munt i també autor del llibre "Història de Castellar", que té l'honor de ser el primer llibre que va ser escrit sobre la història del nostre municipi.

El llibre estarà a la nostra biblioteca a disposició de qualsevol soci o interessat que el vulgui consultar.